Monday, 25 November 2013

AXA 110 CancerCare Project

Recently, I had done a Cancer Prevention Quiz from Website of Dr.Oz. The quiz is testing your general knowledge relate to cancer prevention from daily life. After finished with the quiz, I just found out that my knowledge for it is 30% as I had correctly to answer 6 questions out of 20 questions. I think that I need to keep myself up to date with the health information.

For those who are interested to know whether your knowledge for cancer prevention is good or not can have a quiz by click here.

or

For those who are busy but also wish to know more about cancer prevention can take a glance for the questions and answers that copy by me from website.



Q1: Which drink prevents cancer?

Ginger Tea/Decaffeinated coffee/Caffeinated coffee/All of them

Answer: Caffeinated Coffee as it has the potential to lower your risk for many types of cancer including colon, uterine, breast, head, brain and prostate cancer.



Q2: Which simple household task can cut your risk of cancer?

Cleaning your bathtub/Opening your windows/Vacuuming your carpet/Hand-drying your dishes

Answer: Opening your windows as according to EPA, air in most homes is up to 5 times more contaminated than outdoor air. Opening your windows for 15 minutes a day can help to filter out the contaminants that may be present in your home including radon, a leading cause of lung cancer or formaldehyde, an air pollutant linked to leukemia.


Q3: Drinking what type of water lowers your risk for cancer?

Room temperature bottled spring water/Unfiltered tap water/Filtered tap water/Refrigerated bottled water

Answer: Filtered tap water as a new study has determined that home-filtered tap water is safer than bottled water. Filtered your tap water reduces to carcinogens linked to bladder and stomach cancer.


Q4: What refreshing beverage can prevent cancer?

Beer/Milk/Carbonated water/White wine

Answer: Beer protects against the bacterium Helicobacter pylori which some studies have linked to stomach cancer but don’t overdo it – over 2 alcoholic drinks a day may increase the risk of throat, esophageal, liver and breast cancer.


Q5: Which is best to prevent cancer?

Cabbage/Sauerkraut/Romaine lettuce/Pickles

Answer: Sauerkraut. Although cabbage has been heralded for its preventive properties, the fermentation process used to make sauerkraut unlocks even stronger anti-carcinogenic elements.


Q6: Getting your daily dose of this supplement can decrease your breast cancer risk by 50%

Vitamin D/Magnesium/Vitamin A/All of them

Answer: Vitamin D as a daily supplement of Vitamin D (1200 IUs) can prevent tumor metastasis and reduce cancer cells. This combined with dietary sources of calcium and 15-20 minutes of sunshine every day can decrease your breast cancer risk by 50%.


Q7: This medicine can play a role in cancer prevention:

Aspirin/Ibuprofen/All of them

Answer: All of them as recent studies show that the inflammatory process plays a role in causing malignancies in several different organs. By taking 2 aspirin or ibuprofen a week, you’ll reduce your chance of breast cancer between 21% and 28%. The anti-inflammatory properties in these drugs are also beneficial to heart health.

Q8: 3 cups of green tea a day can prevent breast cancer by how much?

10%/20%/30%/50%

Answer: 50% as it has high EGCG antioxidant content. Squeeze a little lemon into your cup of tea and increase the antioxidant power 10 times.


Q9: Pedicures can put you at risk for skin cancer?

True/False

Answer: True as nail polish hides cancer under and around nails. If you polish your toes, remove color at least once a month to inspect area. Additionally, many nail salon dryers also emit UV light. This is similar to spending an equivalent amount of time in a tanning bed. Turn off UV light or air-dry your nails as an alternative.


Q10: What part of your body is more susceptible to deadly skin cancer?

Feet/Head/Hands/Arms

Answer: Head as if skin cancer appears on your scalp, it is twice as likely to be fatal than if the cancer appears elsewhere. Wear a hat to protect yourself.


Q11: The color of your clothing can protect you from skin cancer?

True/False

Answer: True as blue and red fabrics are better protection against UV rays than white and yellow fabrics.


Q12: What supplement can reduce your risk of cancer?

Iron/Vitamin E/Calcium/ All of them

Answer: Calcium helps you immune system to get rid of toxins rather than letting them dwell for long periods of time in your body, where they can promote cancer.


Q13: Studies have found a strong connection between cancer and

Canned vegetables/Microwave dinners/Bottles soda/Processed meats

Answer: Processed meat contain preservatives like nitrates which act as carcinogens in your body. Studies have shown that eating as little as 1-3 slices of processed meat a day can increase your risk for multiple types of cancer. Avoid products that have sodium nitrate or nitrate on labels.


Q14: Eating just 1 serving of this fruit per week can reduce the risk of cervical cancer

Banana/Papaya/Apple/All of them

Answer: Papayas contain lycopene, a powerful cancer-fighting antioxidant that gives the flesh of the fruit its color. Papaya also has 2 other cancer-fighting compounds: rutin and cryptoxanthin.



Q15: What cancer-fighter does shrimp contain?

Omega-3 fatty acids/Lycopene/Vitamin B/Vitamin D

Answer: Omega-3 fatty acids are a cancer-fighter that starves tumors. Studies have shown that eating 8-9 shrimp per day can reduce the risk of breast cancer. You can substitute shrimp with 6oz. of any seafood that has Omega-3 fatty acids like flounder, haddock or sardines.


Q16: What nut can reduce the risk of colon cancer?

Walnuts/Peanuts/Almonds/Cashews

Answer: Studies have shown that eating just 12 cashews a day can reduce the risk of colon cancer as it contain a plant compound called proanthocyanidin which help starve cancer cells.


Q17: What are the cancer-fighting benefits of beets?

They boost your immune system/They kill cancer cells/They stop cancer cells from dividing/All of them

Answer: Beets can attribute their strong color to betanins, a cancer-fighter that is antiangiogenic which means that betanins stop cancer cells from growing and dividing. Eating ¼ cup of beets per day can reduce kidney cancer.



Q18: If you live in North Dakota and use sunscreen, your risk of melanoma maybe greater than of someone in South Florida.

True/False

Answer: True as the further north you live, the thinner the ozone layer is. This means that someone in North Dakota would be exposed to more UV light than someone who lives in South Florida.
Additionally, people who live in northern regions are more likely to lack Vitamin D due to winters with less sun exposure.  When they do get sun, they are more likely to get burned, putting themselves at risk for melanoma. If you cannot be in sun for 15 minutes without getting burned, take a Vitamin D supplement to prevent deficiencies.

Q19: Which of these items holds the correct amount of sunscreen you need?

Soda bottle cap/Light bulb/Lipstick tube/Shot glass

Answer: A Shot glass holds about 1.5 ounces of sunscreen which is how much dermatologist’s estimate you need to protect yourself.


Q20: Which of these vegetables is a cancer-fighter?

Kale/Bok choy/Swiss chard/All of them

Answer: All these cruciferous vegetables can reduce tumor stimulation. They also detoxify the liver, eliminating the toxins that can irritate cells and turn them into early cancers.

Left: Swiss Card   Right:Kale
Center: Bok Choy

This blog entry is in support of AXA AFFIN which in collaboration with National Cancer Society Malaysia (NCSM) to support cancer patients currently undergoing treatments in cancer outreach campaign as AXA AFFIN will fund the NCSM daycare usage to one cancer patient for every blogger that links back to their 110CancerCare website in their effort to care for cancer patients.

Press Release:

Picture source:
Google Image

No comments:

Post a Comment

Hi, Thanks for comment.

If you do not have any profiles on any of those listed,
please select profile & click "Name/URL",
type in name (leave URL empty)

It's not nice to call you Anonymous so please leave a name.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...